Uczniowie ZSEU gotowali i obsługiwali sztab główny WOŚP 2025
Gotowali i obsługiwali główny sztab Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Warszawie. Nagrodą dla uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie było spotkanie z Jurkiem Owsiakiem i chwila na wizji.
Mimo ferii, uczniowie technikum żywienia ZSEU, na zaproszenie szefa Mariusza Gachewicza, uczestniczyli w przygotowaniach i obsłudze restauracji w sztabie głównym WOŚP w Warszawie. Jakub Jacolik, Krzysztof Jacolik oraz Jakub Wojciechowski z blisko 30 szefami kuchni przygotowywali wyjątkowe dania na 33. Finał WOŚP. Natomiast Marta Mitulska i Oliwia Marszalska wraz z Maria Łukasiewicz i Zofią Lewandowska, które rozpoczynają przygodę z gastronomią, zajmowały się obsługą konsumencką.
To, jak podkreśla Katarzyna Hryciuk, nauczycielka ZSEU w Żychlinie, obsługa pięciodaniowego menu, przy pięknych okrągłych stołach, a także zacni i hojni goście to doskonała nauka w praktyce.
Szukasz pracy? Kilkaset aktualnych ofert znajdziesz w naszym serwisie ogłoszeniowym.