Skocz do zawartości

Masz ważną informację? Prześlij nam tekst, zdjęcia czy filmy na WhatsApp - 739 008 805. Kliknij tutaj!

LM.plWiadomościMłody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024. Jakub Jacolik w gronie najlepszych

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024. Jakub Jacolik w gronie najlepszych

Dodano:
Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024. Jakub Jacolik w gronie najlepszych

fot. ZSEU Żychlin

Wyróżnienie w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024 trafiło do Jakuba Jacolika z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie.

To była szesnasta edycja konkursu. Uczeń żychlińskiej szkoły dzięki swojemu talentowi oraz ciężkiej pracy znalazł się w gronie dziesięciorga finalistów. Przygotował w nim schab souse-vide z sosem śliwkowym, kaszotto grzybowym i aromatyczną gruszką. Jakubowi Jacolikowi udało się zdobyć wyróżnienie w wydarzeniu, które ma wyjątkowe znaczenie w kulinarnym świecie. Warto dodać, że od października Jakub jest studentem Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.

Do konkursu Jakuba Jacolika przygotowywała Katarzyna Hryciuk, technicznego wsparcia udzielił Bartłomiej Brzozowska, a wspierała go podczas dwudniowych zmagań Ewa Wilczewska.

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024. Jakub Jacolik w gronie najlepszych
Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024. Jakub Jacolik w gronie najlepszych
Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024. Jakub Jacolik w gronie najlepszych
Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024. Jakub Jacolik w gronie najlepszych
Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024. Jakub Jacolik w gronie najlepszych
Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole