Skocz do zawartości

Masz ważną informację? Prześlij nam tekst, zdjęcia czy filmy na WhatsApp - 739 008 805. Kliknij tutaj!

LM.plForum

Forum

Pracujecie za miskę ryżu?
Dodawanie odpowiedzi (HTML został wyłączony)
zaczynaj na tej stronie
Ile zarabiacie? jaka branża? Z tego co się udało mi dowiedzieć to przekroczenie 3000 netto w tym mieście jest nie realne. I mówię tutaj nawet o pracy 3 zmianowej. Jak to u was wygląda?
autor: xfactor dodano: 17.08.2021 11:20 odsłon: 860 Zgłoś do usunięcia
Odpowiedzi
Za niedługo każdy będzie po 5000 zarabiać a chleb w sklepie po 50zl.
Podnoszenie płacy minimalnej ma destrukcyjny wpływ na zamożność społeczeństwa (kto zarabiał powyżej minimalnej nie dostanie podwyżki) towary i usługi drożeją bo pracodawcy muszą skądś wziąć na tę podwyżki i tak zarabiając wiecej zarabiamy mniej.
W ciągu kilku lat przy obecnym zepsuciu gospodarki 80-90% będzie zarabiało minimalna za którą ledwo opłaca rachunki i w końcu spełni się mokry sen Morawieckiego
autor: Gość dodano: 17.08.2021 15:40 1 0 Zgłoś do usunięcia
Ile zarabiacie? jaka branża? Z tego co się udało mi dowiedzieć to przekroczenie 3000 netto w tym mieście jest nie realne. I mówię tutaj nawet o pracy 3 zmianowej. Jak to u was wygląda?

Ja akurat mam własną działalność zarabiam na chwilę obecną około 7000zl (przed pandemia 3x wiecej (trzykrotny wzrost cen materiałów))
autor: Gość dodano: 17.08.2021 15:41 0 0 Zgłoś do usunięcia
Co to ciebie obchodzi plotuchu internetowy.
autor: Gość dodano: 17.08.2021 15:43 0 0 Zgłoś do usunięcia
Co to ciebie obchodzi plotuchu internetowy.

To spier*alaj stąd nie musisz odp./
autor: Gość dodano: 18.08.2021 12:32 0 0 Zgłoś do usunięcia
Za niedługo każdy będzie po 5000 zarabiać a chleb w sklepie po 50zl.
Podnoszenie płacy minimalnej ma destrukcyjny wpływ na zamożność społeczeństwa (kto zarabiał powyżej minimalnej nie dostanie podwyżki) towary i usługi drożeją bo pracodawcy muszą skądś wziąć na tę podej zarabiamy mniej.
W ciągu kilku lat przy obecnym zepsuciu gospodarki 80-90% będzie zarabiało minimalna za którą ledwo opłaca rachunki i w końcu spełni się mokry sen Morawieckiego

Za Tuska będziesz miał dobrobyt buhaha naiwny człowieku
autor: bbbbbbbbbbbbbb dodano: 18.08.2021 13:24 1 1 Zgłoś do usunięcia
ślusarz 3800 netto/etat
autor: Gość dodano: 19.08.2021 19:52 0 0 Zgłoś do usunięcia
ślusarz 3800 netto/etat
Dodaj do tego jeszcze informację o liczbie godzin w miesiącu i staż pracy.
Ja mam 7000 netto, też jestem na etacie, koordynuję realizacje kilku projektów, tyle że do tego prawie 30 lat doświadczenia i obowiązki kierownicze w związku z czym pracuję min. 200h, a przeciętnie 220h miesięcznie.
autor: Gość dodano: 20.08.2021 11:01 0 0 Zgłoś do usunięcia
ślusarz 3800 netto/etat
Ja mam 7000 netto, też jestem na etacie, koordynuję realizacje kilku projektów, tyle że do tego prawie 30 lat doświadczenia i obowiązki kierownicze w związku z czym pracuję min. 200h, a przeciętnie 220h miesięcznie.

Ja też zarabiam około 4 tysiące na rękę z umową.Monter ślusarz a trzeba to i spawam.Nadgodziny sporadycznie 1 max 2 soboty po 6godzin.
autor: Gość dodano: 25.08.2021 19:11 0 0 Zgłoś do usunięcia
ślusarz 3800 netto/etat

Dziś spawacze i ślusarze zarabiają coraz lepiej.Brak młodych a starsi na emeryturze.Stawka 30-35zł netto za godzinę na działalności to standard.
autor: Gość dodano: 26.08.2021 13:23 0 0 Zgłoś do usunięcia
Jeśli masz wiedzę jako ślusarz, 3800 w Kole to jest podstawa, mój kolega jako narzędziowiec 4500podstawy, młodego nie ma na jego miejsce, młodzież w tych czasach nie ma żadnego zapału do nauki
autor: Hgdd dodano: 30.08.2021 15:47 1 0 Zgłoś do usunięcia
Czy ktoś z Was spotkał się z mobbingiem w pracy? Lub z szerokopojętym prześladowaniem? Sama nie wiem jak mam sobie z tym poradzić na własną rękę by nie wylecieć z pracy... w sieci znalazłam aplikację Whiblo - https://whiblo.pl/oferta/ korzystaliście? Wyśmiewanie, zaczepki, wyzwiska i ostracyzm społeczny – zjawisko mobbingu w pracy niestety istnieje i ma się dobrze. Wygląda na to, że rosnąca świadomość w społeczeństwie i artykuły takie jak ten, to dopiero początek walki, którą powinien podjąć każdy z nas.
autor: Anna Nocoń dodano: 3.11.2022 15:57 0 0 Zgłoś do usunięcia
Warto rozważyć skorzystanie z usług agencji pracy, jeśli jesteście w trakcie poszukiwania zatrudnienia. Agencje te często oferują szeroki wybór ofert w różnych branżach, pomagając znaleźć odpowiednią pracę, zarówno w kraju, jak i za granicą.

Dodatkowo, agencja pracy tymczasowej wspiera swoich klientów w załatwianiu formalności związanych z zatrudnieniem, co może uczynić cały proces mniej stresującym. Warto jednak wcześniej sprawdzić opinie o danej agencji, aby upewnić się, że oferują rzetelną pomoc.
autor: boddekk dodano: 26.02.2025 17:03 0 0 Zgłoś do usunięcia
Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole