Forum
Pracujecie za miskę ryżu?
zaczynaj na tej stronie
Temat
Ile zarabiacie? jaka branża? Z tego co się udało mi dowiedzieć to przekroczenie 3000 netto w tym mieście jest nie realne. I mówię tutaj nawet o pracy 3 zmianowej. Jak to u was wygląda?
Odpowiedzi
Za niedługo każdy będzie po 5000 zarabiać a chleb w sklepie po 50zl.
Podnoszenie płacy minimalnej ma destrukcyjny wpływ na zamożność społeczeństwa (kto zarabiał powyżej minimalnej nie dostanie podwyżki) towary i usługi drożeją bo pracodawcy muszą skądś wziąć na tę podwyżki i tak zarabiając wiecej zarabiamy mniej.
W ciągu kilku lat przy obecnym zepsuciu gospodarki 80-90% będzie zarabiało minimalna za którą ledwo opłaca rachunki i w końcu spełni się mokry sen Morawieckiego
Podnoszenie płacy minimalnej ma destrukcyjny wpływ na zamożność społeczeństwa (kto zarabiał powyżej minimalnej nie dostanie podwyżki) towary i usługi drożeją bo pracodawcy muszą skądś wziąć na tę podwyżki i tak zarabiając wiecej zarabiamy mniej.
W ciągu kilku lat przy obecnym zepsuciu gospodarki 80-90% będzie zarabiało minimalna za którą ledwo opłaca rachunki i w końcu spełni się mokry sen Morawieckiego
Ile zarabiacie? jaka branża? Z tego co się udało mi dowiedzieć to przekroczenie 3000 netto w tym mieście jest nie realne. I mówię tutaj nawet o pracy 3 zmianowej. Jak to u was wygląda?
Ja akurat mam własną działalność zarabiam na chwilę obecną około 7000zl (przed pandemia 3x wiecej (trzykrotny wzrost cen materiałów))
Co to ciebie obchodzi plotuchu internetowy.
Co to ciebie obchodzi plotuchu internetowy.
To spier*alaj stąd nie musisz odp./
Za niedługo każdy będzie po 5000 zarabiać a chleb w sklepie po 50zl.
Podnoszenie płacy minimalnej ma destrukcyjny wpływ na zamożność społeczeństwa (kto zarabiał powyżej minimalnej nie dostanie podwyżki) towary i usługi drożeją bo pracodawcy muszą skądś wziąć na tę podej zarabiamy mniej.
Za Tuska będziesz miał dobrobyt buhaha naiwny człowieku
ślusarz 3800 netto/etat
Dodaj do tego jeszcze informację o liczbie godzin w miesiącu i staż pracy.ślusarz 3800 netto/etat
Ja mam 7000 netto, też jestem na etacie, koordynuję realizacje kilku projektów, tyle że do tego prawie 30 lat doświadczenia i obowiązki kierownicze w związku z czym pracuję min. 200h, a przeciętnie 220h miesięcznie.
Dodaj do tego jeszcze informację o liczbie godzin w miesiącu i staż pracy.ślusarz 3800 netto/etat
Ja mam 7000 netto, też jestem na etacie, koordynuję realizacje kilku projektów, tyle że do tego prawie 30 lat doświadczenia i obowiązki kierownicze w związku z czym pracuję min. 200h, a przeciętnie 220h miesięcznie.
Ja też zarabiam około 4 tysiące na rękę z umową.Monter ślusarz a trzeba to i spawam.Nadgodziny sporadycznie 1 max 2 soboty po 6godzin.
Dziś spawacze i ślusarze zarabiają coraz lepiej.Brak młodych a starsi na emeryturze.Stawka 30-35zł netto za godzinę na działalności to standard.
Jeśli masz wiedzę jako ślusarz, 3800 w Kole to jest podstawa, mój kolega jako narzędziowiec 4500podstawy, młodego nie ma na jego miejsce, młodzież w tych czasach nie ma żadnego zapału do nauki
Czy ktoś z Was spotkał się z mobbingiem w pracy? Lub z szerokopojętym prześladowaniem? Sama nie wiem jak mam sobie z tym poradzić na własną rękę by nie wylecieć z pracy... w sieci znalazłam aplikację Whiblo - https://whiblo.pl/oferta/ korzystaliście? Wyśmiewanie, zaczepki, wyzwiska i ostracyzm społeczny – zjawisko mobbingu w pracy niestety istnieje i ma się dobrze. Wygląda na to, że rosnąca świadomość w społeczeństwie i artykuły takie jak ten, to dopiero początek walki, którą powinien podjąć każdy z nas.
Warto rozważyć skorzystanie z usług agencji pracy, jeśli jesteście w trakcie poszukiwania zatrudnienia. Agencje te często oferują szeroki wybór ofert w różnych branżach, pomagając znaleźć odpowiednią pracę, zarówno w kraju, jak i za granicą.
Dodatkowo, agencja pracy tymczasowej wspiera swoich klientów w załatwianiu formalności związanych z zatrudnieniem, co może uczynić cały proces mniej stresującym. Warto jednak wcześniej sprawdzić opinie o danej agencji, aby upewnić się, że oferują rzetelną pomoc.
Dodatkowo, agencja pracy tymczasowej wspiera swoich klientów w załatwianiu formalności związanych z zatrudnieniem, co może uczynić cały proces mniej stresującym. Warto jednak wcześniej sprawdzić opinie o danej agencji, aby upewnić się, że oferują rzetelną pomoc.
link do widocznej strony forum:
https://www.lm.pl/forum/regionalne/praca-w-regionie/pracujecie-za-miske-ryzu-846019