Skocz do zawartości

Masz ważną informację? Prześlij nam tekst, zdjęcia czy filmy na WhatsApp - 739 008 805. Kliknij tutaj!

LM.plForum

Forum

Wykrywacze metalu
Dodawanie odpowiedzi (HTML został wyłączony)
zaczynaj na tej stronie
Witam!
Chciałem zapytać forumowiczów czy ktoś z Was eksploruje region bylego województwa konińskiego przy pomocy wykrywaczy metalu??
Jeśli tak to co ciekawego udało Wam się znaleźć do tej pory??
autor: Toom dodano: 27.06.2007 16:42 odsłon: 32824 Zgłoś do usunięcia
Odpowiedzi
WItaj Kolego szanowny jestem poszukiwaczek i eksploruje ten teren jesli chcesz porozmawiac i moze razem poszukac jesli rowniez to lubisz daj GG chetnie pogadam : ))
autor: vaR dodano: 24.07.2007 19:35 0 0 Zgłoś do usunięcia
7532380 <- moj numer GyGy jak co odezwij sie pozdro vaR
autor: vaR dodano: 24.07.2007 19:41 0 0 Zgłoś do usunięcia
Hej toom, napisz na gg to pogadamy , pokaze ci tez co udalo sie wykopać :)
pozdrawiam Cię serdecznie,Arturro93 inaczej tudek.
4084841 gg
autor: arturro93,tudek dodano: 2.08.2007 0:35 0 0 Zgłoś do usunięcia
PS. vaR kopłeś coś ciekawego? ja dzisiaj bylem i efekty to srebrne1/2 marki, medalik,duza moneta starta baaaaaaaardzo nie do odczytania ale pewnie XVIII-XIXw. poza tym nic ciekawszego czekam tylko aż pole o którym ci mowilem skoszą i zaorają :) A kolege tooma zapraszamy na forum exploracji zalożone przeze mnie i kolege vaR-a może złożymy jakąś ekipie?
linka nie moge dać bo nie można , ale wpisz tylko w gogle exploracjawielkopolska i klikaj w pierwsze co wyskoczy:)
Pozdrawiam! ! !
tudek.
autor: arturro93,tudek dodano: 2.08.2007 0:43 0 0 Zgłoś do usunięcia
WITAM,też troch śmigam z wykrywaczem po okolicy.niestety nasz teren jest ubogi w ciekawe miejsca[myśle tu o terenach walk,pobojowiskach]wojny nas oszczędzały.jeżdze połazić w GÓRY SOWIE a latem na HEL. można tam jeszcze coś znależć ciekawego. a tu w okolicy pozostają jedynie poligony poniemieckie. jak ktoś ma ciekawy temat do obgadania niech da znać. pozdro GARET
autor: Gość dodano: 19.03.2009 9:17 0 0 Zgłoś do usunięcia
Witam
Odezwij sie do mnie na priv rownież smigam z wykrywaczem i mamy duza ekipe kopaczy głownie z konina ale i z koła poznania swarzedza słupcy.........z całej polski zapraszam na forum Ekploracja wielkopolska
11745743 a tu jakbys chciał pokopać
autor: vaR dodano: 1.04.2009 15:53 0 0 Zgłoś do usunięcia
WITAM .JA TEŻ MAM WYKRYWACZ METALI ALE BRAK MI CZASU NA POSZUKIWANIA.2 LATA TEMU ZWIEDZIŁEM 4 BUNKRY W OKOLICY KANAŁU WARTA GOPŁO.TYLKO GUZIK Z ORZEŁKIEM W KORONIE ORAZ W RUINACH STAREGO DOMU ŻELAZKO MOSIĘŻNE ALE BEZ DUSZY.TROCHĘ GROSZA PO DNIACH ŚLESINA I TAKIE TAM OBRĄCZKI ALE SZKODA ŻE NIE ZŁOTE.MOŻE I ZNALAZŁBYM CZAS ALE LEPIEJ SZUKA SIĘ W MAŁEJ GRUPCE.POZDRAWIAM
autor: RADZIU dodano: 21.08.2009 17:03 0 0 Zgłoś do usunięcia
W koninie jest parę miejsc, ale albo ogródki działowe, albo już przeszukane przez mroki, w tej i spowrotem.
Wiecie że wasze hobby jest nielegalne bez pozwoleń na szukanie i rozkopywanie terenu bez zgody właściciela?
Bardzo chciałbym się też pobawić w takie odkrywki, ale w naszym kraju jak zawsze eszystko jest bez sensu.
Lepiej żeby zgniło w ziemi niż miałbyś to wykopać. A własność i tak po stronie skarbu państwa...
szkoda że to taki głupi kraj, bo okoliczności przyrody i historii piękne :)
autor: Zele dodano: 12.01.2013 8:48 0 0 Zgłoś do usunięcia
Najtańszy będzie Garrett ace 150 używany ok 440-500 zł nowy ok 650, poniżej tej półki cenowej nawet nie zawracaj sobie głowy, bo tymi chińskimi badziewiami nawet 1zł pod dywanem nie znajdziesz. Ile masz do wydania? I czego chcesz szukać?
Pozdro
autor: metal detector dodano: 14.08.2013 23:02 0 0 Zgłoś do usunięcia
Hm, nie wiedziałam, że szukanie z wykrywaczem jest nielegalnie.
A ci poszukiwacze nad morze też robią to poza prawem?
autor: Gość dodano: 14.08.2013 23:26 0 0 Zgłoś do usunięcia
Na plaży ustawa o ochronie zabytków nie ma mocy, także wszystko jest legalne i nikt przyczepić się nie może.
autor: metal detector dodano: 16.08.2013 0:09 0 0 Zgłoś do usunięcia
z Koła ktoś chodzi po okolicy bo zastanawiam się też
autor: Gość dodano: 26.12.2013 14:08 0 0 Zgłoś do usunięcia
Mój chłopak się tym interesuje i on wykrywa coś zawsze nad morzem i korzysta z takich urządzeń i faktycznie jeśli ktoś nad bałtykiem szuka tego to ma do tego prawa i to pełne. Kiedyś się do niego przyczepił ratownik, żeby przestał to robić ale on mu podał odpowiednie argumenty i kontynuował hihi
autor: Gość dodano: 23.01.2015 9:02 0 0 Zgłoś do usunięcia
kiedyś też chciałem być poszukiwaczem skarbów:)
autor: Gość dodano: 8.02.2015 18:30 0 0 Zgłoś do usunięcia
Czy w naszej okolicy można wypożyczyć wykrywacz metalu? Jeśli tak to od kogo?
autor: henol dodano: 29.03.2015 15:43 0 0 Zgłoś do usunięcia
Nie, nie można.
autor: metal detector dodano: 30.03.2015 16:11 0 0 Zgłoś do usunięcia
Nie, nie można.

Szkoda bo wiem gdzie można znaleźć srebrne, stare monety z okresu przed II wojną. Niestety bez wykrywacza nie ma szans na ich odszukanie.
autor: higiena dodano: 25.04.2015 22:02 0 0 Zgłoś do usunięcia
Ja planuję jechać na weekend majowy właśnie nad morze i się zastanawiam czy miałbym brać ze sobą wykrywacz metalu bo mogę coś znaleźć. Co mi radzicie warto mi wziąść jakiś wykrywacz do metalu ? Czy jednak raczej tego nie brać i nawet nie szukać jakiś skarbów bo i tak nic z tego dobrego nie wyniknie nawet hę?
autor: Gość dodano: 28.04.2015 8:09 0 0 Zgłoś do usunięcia
Woow, muszę przyznać, że ludzie to mają pomysły, jestem zaskoczona, bo mnie samej osobiście nic takiego nie przyszłoby do głowy. A tak w ogóle ktoś coś znalazł w ten sposób, czy jest to po prostu sztucznie rozdmuchane i nic wartościowego nikt nie znalazł?
autor: Gość dodano: 2.05.2015 22:49 0 0 Zgłoś do usunięcia
Odkopuje temat. Ktoś z powiatu kolskiego?
autor: Gość dodano: 24.10.2015 14:57 0 0 Zgłoś do usunięcia
  • 1
  • 2
Wszystkich 28
Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole