Skocz do zawartości

Masz ważną informację? Prześlij nam tekst, zdjęcia czy filmy na WhatsApp - 739 008 805. Kliknij tutaj!

LM.plForum

Forum

Pomysły na popołudnie z dzieckiem w przedszkolu
Dyskusja została zamknięta
Dodawanie odpowiedzi (HTML został wyłączony)
zaczynaj na tej stronie
Moja córka wraca z przedszkola pełna energii i chciałabym jakoś sensownie zorganizować jej czas popołudniami. Nie chcę, żeby siedziała przed ekranem, ale też nie zawsze mam siłę na kreatywne zabawy w domu. Co się u Was sprawdza?
autor: Igmara dodano: 16.04.2025 11:47 odsłon: 44 Zgłoś do usunięcia
Odpowiedzi
Znam ten temat aż za dobrze – po przedszkolu dzieci potrafią mieć jeszcze sporo pary. Jednym z fajniejszych pomysłów jest wyjście do sali zabaw. To dobre rozwiązanie, bo maluch może się wyszaleć w bezpiecznym miejscu, a Ty masz chwilę, żeby odetchnąć. Takie miejsca często oferują nie tylko klasyczne atrakcje jak zjeżdżalnie i piłki, ale też różne strefy tematyczne, co fajnie pobudza wyobraźnię. Dziecko ćwiczy też sprawność fizyczną, a przy okazji ma kontakt z rówieśnikami. Jak masz blisko taką salę, to naprawdę warto. Na stronie https://www.babybum.com.pl/zalety-sal-zabaw-dla-dzieci znajdziesz więcej powodów, dla których to może być dobry pomysł.
autor: Juanto dodano: 16.04.2025 13:12 0 0 Zgłoś do usunięcia
W dużym kartonie trzymam różne drobiazgi: pompony, kolorowe taśmy, naklejki, rolki po papierze, figurki, kartki z fakturą, piórka… Czasem dorzucam coś nowego. Kiedy córka się nudzi, pozwalam jej wybrać 3 rzeczy z pudełka i wymyślamy, co z nimi zrobić. Czasem wyjdzie z tego rakieta, czasem domek dla wróżek.
autor: Renelash dodano: 21.04.2025 10:39 0 0 Zgłoś do usunięcia
Kiedy moja córka wróciła z przedszkola, wydawało się, że będzie zmęczona po całym dniu zabawy, śmiechu i aktywności... ale nic się nie wydarzyło! W drzviach witałem się uśmiechem i energią, która mogłaby wzmocnić to małe miasteczko. A ja? Mi jednak, że czas po przedszkolu był cenny. Nie chcę, żeby moja córka od razu siadała przed ekranem, ale wiem też, że nie zawsze mam siłę, żeby tworzyć dzieła teatralne, twórcze czy wielkie dzieła. Dlatego zamówiłam w sklepie internetowym Kasta.ua ciekawe gry edukacyjne dla mojego dziecka, a także książki, które czytam mojej córce - razem z moimi dziećmi.
autor: Yulianna dodano: 21.04.2025 10:47 0 0 Zgłoś do usunięcia
Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole