Skocz do zawartości

Masz ważną informację? Prześlij nam tekst, zdjęcia czy filmy na WhatsApp - 739 008 805. Kliknij tutaj!

PILNE

Z powodu awarii zawieszono obsługę interesantów w Wydziale Geodezji i Katastru oraz Powiatowym Ośrodku Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej przy ul. płk. W. Sztarka w Koninie.

LM.plForum

Forum

Olej CBD na raka - jakie są wasze doświadczenia
Dodawanie odpowiedzi (HTML został wyłączony)
zaczynaj na tej stronie
niedawno dowiedziałem się że moja mama ma nowotwór jelita grubego.Teraz czeka na operację. Kupiłem suplementy olejek konopny CBD , graviole na wzmacniające organizm podczas leczenia. Zaznaczam że nie chodzi tu o cudowne środki zastępujące medycynę ale raczej pomocnicze stosowania równolegle zleczeniem. ale nawet jak te CBD nie pomaga to przynajmniej widzę zę mama czuje się lepiej może przez świadomość że coś robi, tak ja myślę . Macie jakieś doświadczenia ? Wczoraj też czytałem artykuł że jakiś człowiek zmniejszył nowotworowy guz o 50 procent dzięki olejkowi CBD.... https://www.wakingtimes.com/lung-cancer-patients-tumors-shrunk-in-half-after-using-cbd-oil/ Mimo tylu pozytywnych opinii na temat olejków CBD co naczytałem na forach jestem sceptyczny co do jego "ogromnych możliwości" - co o tym sądzicie ?
autor: marek dodano: 20.04.2022 13:54 odsłon: 911 Zgłoś do usunięcia
Odpowiedzi
mąż walczył z glejakiem 2 lata i dwa miesiące. 3 operacje (po 1 super, prawie wszystko usunięte, prawie mam na myśli że pewnie jakieś komórki zostały, po 6 miesiącach wznowa, 2 operacja, równie ok, po 6 miesiącach wznowa i 3 operacja. Drańswto było już blisko rdzenia i po operacji dostał paraliżu lewej strony ciała), 1 chemia, 1 radioterapia - to nie działa. od razu uprzedzam. Dają bo dają, Taki protokół lekarskich postępowania w tej chorobie . w poźniejszym etapie choroby brał olejki konopne CBD o stężeniu 30% po 4 krople / 3 x dziennie. odpowiedznia dieta i graviole .Wlewki witaminowe żeby wzmocnić organizm. zachorował jak miał 39 lat żył z chorobą 48 lat . Generalnie ten wielopostaciowy IV to jest kiler, przykro mi, na ogół taka diagnoza to się równa się niestety ze śmiercia :( . ale lekarze dają krótszy okres przeżycia to że żył mój mąż tak długo to sami byli zdziwieni ... swoje życie uważam że zawdzięcza olejkom CBD olejki które stosował kupywaliśmy w Konopnej Farmacji w Poznaniu na Dąbrowskiego 36 piszę to bo jeśli macie kogoś komu możecie przedłużyć życie a nawet cofnąć chorobę to warto takie rzeczy kupować z sprawdzonych źródeł coraz więcej jest punktów gdzie można zamiast olej konopny CBD - olej z nasion konopi lub wodę znam taki już przypadek
autor: monika dodano: 20.04.2022 15:08 2 1 Zgłoś do usunięcia
ok
autor: RR dodano: 21.04.2022 21:24 0 0 Zgłoś do usunięcia
Ja na szczęście nie mam takiego poważnego powodu jak Wy dla którego stosuję olejek CBD. Używam go jednak ze względu na to, że nie radzę sobie ze stresem a dzięki niemu czuję się odprężona i wyluzowana. Zanim zaczęłam kurację czytałam wiele na ten temat ponieważ początkowo byłam sceptycznie nastawiona do tego typu specyfikow. Oczywiscie miałam mylne przekonanie, że to uzależnia itp ;P Każdemu kto ma jakieś dolegliwosci czy to bólowe, czy nerwicowe z czystym sumieniem mogę polecić produkty konopne ;) oprócz właśnie olejku pijam również herbatke :)
A jeżeli chodzi o sklpey, w których się zaopatruję to przetestowałam kilka i zdecydowanie asortyment najlepszej jakości można znaleźć w https://www.alba-hemp.com/sklep/ . Także jeżeli ktoś się zastanawia to zapewniam, że nie ma się czego bać a można sobie tylko pomóc ;)
autor: Nati dodano: 19.07.2022 9:51 0 1 Zgłoś do usunięcia
Jeżeli chodzi o leczenie nowotworów w naszym kraju to postawmy sprawę jasno, lekarze którzy niby pracują z powołania to tak naprawdę biurokraci, moja żona prawie pożegnała się z tym światem, bo karta DiLO czekaliśmy ponad miesiąc bo nie było lekarza prowadzącego. Obecnie leczymy się w Warszawie, żona z nowotworem wątroby z przerzutami na kości i tam potrafili leczenie wdrożyć natychmiast. Do samego leczenia prywatnie dochodzą też inne rzeczy, które miały wpływ a to,ze sytuacja mojej żony zaczęła się poprawiać, mamy dietę prowadzoną przez Dr Wysik, i korzystamy też z kannabidiolu w kroplach, ale tego najmocniejszego: https://konopiafarmacja.pl/olej-cbd/258-olej-konopny-cbdcbda-24-full-spectrum-niefiltrowany.html . Tu też skorzystaliśmy z porady Konopnej Farmacji . Raz, że hamuje przerzuty to moja żona po nim przestała mieć wahania nastroju. Dla mnie było bardzo ważne, aby zadbać o jej samopoczucie, a niestety gdy ona płakała ja zaczynałem razem z nią..nie byłem dobrym wsparciem, ale teraz staram się z całych sił.
autor: zenon z Poznana dodano: 26.08.2022 10:05 2 0 Zgłoś do usunięcia
Słyszałem i czytałem, że marihuana naprawdę leczy, ale są różne gatunki i stężenia. Nie znam się na tym, ale na pewno przy niektórych dolegliwościach działa.
autor: Antoni dodano: 29.09.2022 18:28 0 0 Zgłoś do usunięcia
Sąsiad olej CBD bierze już 3 lata na raka płuc .. 3 lata temu lekarze zakończyli u niego leczenie i miał miesiąc tylko pożyć … stosuje właśnie olej cbd ale niskie stężenie ale 15 kropel dziwnie tak mu inny pacjent onkologiczny poradził do tego koci pazur, zhenlu San jak mówi na porawe krwi i pije zioło kocanki na oczyszczanie i żyje wiec można śmiało mówić ze olej cbd ma duży potencjalne leczeniu nowotworów tylko dlaczego tak mało badań ? Czy komuś na tym zależy aby się coś czasem nie wydało ?
autor: Olej CBD? dodano: 18.01.2024 13:38 0 0 Zgłoś do usunięcia
Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole