Przegląd krajalnic do sklepu mięsnego
Materiał promocyjny

Wędliny w sklepach mięsnych sprzedawane są w formie bloków, kawałków i, najczęściej, plasterków. Do ich porcjowania wykorzystuje się niezwykle wydajne oraz precyzyjne krajalnice. To podstawowy element wyposażenia wszystkich masarni. Prowadzisz sklep tego typu? Zapraszamy na przegląd najlepszych, profesjonalnych sprzętów gastronomicznych do krojenia wędlin.
Krajalnice do wędlin występują w wersji automatycznej i półautomatycznej. Możesz zdecydować się na profesjonalny sprzęt do obróbki mechanicznej, który pomoże Ci szybko i precyzyjnie poporcjować mięso. Dzięki licznym funkcjom, sam zadecydujesz o grubości poszczególnych plasterków, a także ich liczbie. Maszynka do krojenia wędlin to niezastąpiony sprzęt w sklepie mięsnym, w którym liczy się szybkość pracy i dokładność działania.
Czym się kierować wybierając krajalnicę do szynki?
Krajalnica do szynki jest nieoceniona przy realizacji codziennych obowiązków zawodowych w sklepach spożywczych, mięsnych oraz lokalach gastronomicznych. Przed zakupem profesjonalnej krajalnicy do wędlin zastanawiasz się, jaki model wybrać. W sklepie Technica dostępne są maszynki do krojenia wędlin, kiełbasek oraz serów, które spełniają współczesne standardy jakości, bezpieczeństwa oraz designu. Pełną gamę produktów znajdziesz pod adresem https://sklep.technica.pl/krajalnice-do-wedlin. Wybierając krajalnice do wędlin kieruj się:
- marką — większym zaufaniem inwestorów cieszą się urządzenia znanych firm dostarczających wyposażenie dla gastronomii. Wśród nich są m.in. RM Gastro, Stalgast, MA-GA czy Inoxxi,
- materiałem, z jakiego są wykonane — w gastronomii rządzi nieprzejednanie stal nierdzewna. To materiał, który jest higieniczny, stylowy, łatwy w utrzymaniu czystości, nie rdzewieje pod wpływem wilgoci i nie odbarwia się czyszczony środkami chemicznymi. Godne polecenia jest też aluminium,
- funkcjonalnością — do wyboru są modele automatycznie i półautomatyczne, dające możliwość regulacji grubości plastrów od 0 do niekiedy nawet 30mm. Niektóre z nich umożliwiają wygodne odkładanie plastrów na stos i precyzyjne odmierzanie jego wysokości,
- przeznaczeniem — dopasuj wielkość i tempo pracy profesjonalnej krajalnicy do wędlin do rodzaju i wielkości sklepu jaki prowadzisz. W tym aspekcie zwróć też uwagę na rozmiar stołu roboczego.
Jaką maszynkę do krojenia wędlin kupić?
Jeśli zastanawiasz się, jaką maszynkę do krojenia wędlin kupić, postaw na rozwiązania klasyczne ze średniej półki cenowej. W przedziale od 1000 do 2000 złotych znajdziesz dobrej jakości krajalnice do szynki, kiełbas i serów, które sprostają pracy w masarni. Godnymi polecenia modelami są np. Krajalnica grawitacyjna do wędlin o szerokości noża 250 mm marki EDENOX, krajalnica Hendi, której średnica noża wynosi 300 mm czy wreszcie klasyka gatunku maszynka MA-GA z nożem 250 mm z nowatorskim kształtem korpusu.
Dysponując większym budżetem możesz zainwestować w zautomatyzowane urządzenia o wysokiej wydajności, ponadprzeciętnej jakości wykonania z użyciem wyselekcjonowanych materiałów, a także dużym zakresem regulacji.
Około 5200 złotych kosztuje krajalnica ręczna do wędlin z nożem prostym 330 mm firmy INOXXI. Co jest w niej wyjątkowego? Może swobodnie i starannie pokroić nawet problematyczne w obróbce bloki o nieregularnych kształtach np. szynki długo dojrzewające czy mortadele. Równie dobrze spisze się dwukrotnie droższy model tej samej marki. Krajalnica półautomatyczna do wędlin z nożem pochyłym o średnicy 300 mm dodatkowo została wyposażona w konstrukcję, która pozwala na wygodne i szybkie ostrzenie noża jednym ruchem.
Pogoda bywa kapryśna – kliknij teraz i sprawdź prognozę, żeby nie dać się jej przechytrzyć!
Komentarze nie na temat są usuwane.