Żychlin. Karol Okrasa uczył młodych kucharzy sztuki gotowania

Fryderyk Chopin i Melania Bronikowska, a właściwie przebrani za nich uczniowie powitali kulinarnego mistrza – Karola Okrasę. Szef kuchni w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych przeprowadził warsztaty.
Uczniowie technikum żywienia z uwagą słuchali Karola Okrasy i dopytywali o sukcesy szefa. Przez cały czas trwania spotkania gość wspólnie z kucharzem Adrianem przygotowywali danie skrywające „smaki dzieciństwa” przedstawione w nowoczesnych formach.
- Wiedza i doświadczenie, którym dzielił się z uczniami wierzymy, że zaowocują w przyszłości sukcesami naszej młodzieży – informuje Katarzyna Hryciuk, rzecznik ZSEU w Żychlinie.
Na zakończenie spotkania młodzież miała okazję zrobić sobie z szefem wspólne zdjęcie i wziąć autograf. Karol Okrasa zaproponował młodym kucharzom z ZSEU staże w swojej warszawskiej restauracji, a także obiecał niedługo znowu pojawił się w Żychlinie.
fot. ZSEU Żychlin
Komentarze nie na temat są usuwane.