Włoska pizza w Koninie. Tak przygotowuje ją Massimo!Â

Margerita, capricciosa, czy pepperoni. Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy. O włoski przysmak zapytaliśmy Włocha mieszkającego w Koninie.
Margerita, capricciosa, czy pepperoni. Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy. O włoski przysmak zapytaliśmy Włocha mieszkającego w Koninie.
To najbardziej znane i nieskomplikowane danie, które kochają wszyscy. Polacy również. Jak mówi Massimo Ventimiglia, Włoch prowadzący wspólnie z synem Pierangelo restaurację „Lucano”, prawdziwa oryginalna włoska pizza nie istnieje.
- Każdy region ma swoją pizzę. My ją bardzo szanujemy. Ona musi być dobra – mówi Massimo.
Najważniejsze w pizzy są dobrej jakości produkty, ale ważne jest też serce przy jej wykonywaniu.
Masz ważną informację? Prześlij nam tekst, zdjęcia czy filmy na WhatsApp - 739 008 805. Kliknij tutaj!
Komentarze nie na temat są usuwane.