Co zrobić z jedzeniem po Wielkanocy? Sprawdź, gdzie znajdziesz Jadłodzielnie

Wielkanoc związana jest z suto zastawionymi stołami. Nadmiar jedzenia można przekazać do Jadłodzielni, a tych w okolicy jest kilka.
Miejsca wymiany żywności tworzone są w różnych miejscach i przez różne podmioty. Jednym z nich jest samorząd województwa wielkopolskiego, który realizuje program ograniczania marnotrawstwa i strat żywności. „Wielkopolskie Jadłodzielnie” otwarte zostały przy wsparciu budżetu województwa i działają w 30 lokalizacjach. Wśród nich Słupca, gdzie Jadłodzielnia działa przy ul. Plac Parysa 9.
W Koninie funkcjonują dwie Jadłodzielnie, które sygnowane są marką „Winiary”. Jedna prowadzona jest przez kaliską fundację CHOPS i działa na targowisku miejskim przy ul. 11 Listopada. Działa też punkt Fundacji Sercem Przyprawionej w Koninie. Jadłodzielnia działa również przy ul. Kościuszki 13 w Turku.
Dziękujemy za Twoją obecność. Obserwuj nas w Wiadomościach Google, aby być na bieżąco.
Komentarze nie na temat są usuwane.