Tort ziemniaczany od mistrza Andrzeja Polana dla koninian
Tort ziemniaczany, curry ze szparagów i schab mleczny z kiszonymi warzywami. Takie potrawy przygotował Andrzej Polan dla mieszkańców Konina podczas II Konińskich Targów Przedsiębiorczości pod hasłem przemysł spożywczy.
Od godz. 11.00 w auli PWSZ w Koninie można było zobaczyć gwiazdę DDTVN jak na co dzień gotuje i przygotowuje niezwykłe dania dla konińskiej publiczności. - Polska kuchnia jest wybitna. Jak słyszę, że najlepsza jest francuska to nie zgadzam się z tym - mówi Andrzej Polan - Kilka lat temu nasza kuchnia należała do wyjątkowo ciężkich. Teraz nasza kuchnia jest lekkostrawna. Cały sekret jest w składnikach, z których przyrządzamy potrawy. - dodaje
Podczas degustacji, do stołu ustawiały się długie kolejki, by skosztować pyszności przygotowane przez Andrzeja Polana. Było smacznie.
Dziękujemy za Twoją obecność. Obserwuj nas w Wiadomościach Google, aby być na bieżąco.